Om den saken du ville se ikke ligger øvers, finner du den nok lenger ned på siden.

 Oggeprøven 2018
 
Vinner Inge Helle, nr 3 Johnny Thyr og nr 2 Lars Skjerved.
 
Tracker var hovedsponsor og en tracker supra ble trukket mellom alle hundeførere, dommere og administrasjon på prøva som var til stede under premieutdelinge. Vinner ble Glen Tore Tveit. 
 Vinner Inge Hella med Härkilas Xante vant ei Garmin Fenix 5 klokke gitt av Garmin
 
Administrasjon av prøven ble godt ivaretatt av Kai Åge Kristiansen, Kjell Arild Haugen og Bjørn Ivar Krabbesund 
 
Laget fra Øst-Svenska elghundklubbensom vant en knusende seier over laget fra Agder. Isak Nygren, Freddy Järvy, Johnny Thyr og Lars Skjerved. 
 
Leder av Vest-Agder elghundklubb, Kurt Andersen kan gratulere svensken med klubbseier og deler ut det synlige beviset for seieren. 
Premier til vinneren, 2. og 3. plass, samt klubbkamp og trekking for alle hundeførere, dommere og administrasjon. 
 
Deltagere og dommere venter på resultatet. 
 
Våre sponsorer sørger for "pynten" i salen på Fredheim-  
  
  
 
 
 
 
 

 Familedagen 2018
 
Ett sjarmtroll fikk lov å være med.
 
Dommer i klubben Rune Johnsen eier og driver Lindland gård sammen med familien. Så han var vert og grillmester.
 
Leder Kurt Andersen sitter under tak sammen med noen andre, mens de fleste er ute og leker eller hilser på dyra.
 
Hoppeputa er populær for de aller minste.
 
Barn og dyr er en fin kombinasjon og en sikker vinner.
 
 
 
 Sørlandsutstillingen 2018
 
Dommer John Smedbakken kunne til slutt overekke pokalen for utstillingens vinner (BIS) til Hennig Knutsen med Vossasvartens D-Alfa.
 
Rasevinnerne Vossasvartens D-Alfa (BIS) og eier Hennig Knutsen, Olabakken`s Coxi (BIS3) og eier Andreas Netland, R-F Rago og eier Melinda Frikstad
 
BIR  Olabakkens Coxi og eiier Andreas Netland, beste hanne Jamtåsens Lynet med eier Kjell Ove Lynet
 
BIM Sirdølens Dixie og eier Stanlei Sinland, BIR R-F Rago og eier Melinda Frigstad
 
BIR Vossasvartens D-Alfa og eier Henning Knutsen BIM Børvelias Pippi og eier Anita Lie
 
Hele fire tisper av Norsk elghund grå fikk  CK, Sirdølens Dixie og eier Stanlei Siland, Elgfallets Pippi og eier Torill Øya,  Trollskogens Z-R Athene og eier Kurt Andersn, Sirdølens Tessi og Eier Jarle Øvrevik.
 
Den eneste Østsibirske Laikaen var Monty, med eierr Lars Tore Gakkestad. Den fikk VG
Dommer John Smedbakken måler høyden på R-F Rago
 
Anders Lindekleiv fra utstillingskomiteen sørget for at alle fikk registrert seg.
 
Æresmedlem i klubben Ragnar Skeie har vært skriver på Sørlandsutstillingen i svært mange år.
 
Arvid Nesland har god hånd om utloddningen.
 
Grillmester Georg Staddeland solgte unna!
 Herr og Fru Flaat sørget for at folk fikk kjøpe, kaffe, brus, lapper og kaker.
 
 
Halve dagen var det strålende vær og folk koste seg.
Klubbens leder Kurt Andersen gir tommelen opp for Sørlandsutstillineg 2018. 
 


 
 
 Bandhundkurs på Evje 5-6 mai 2018 
  
  
 
 
 


 
 
 Oggeprøven 2017 med klubbkamp og medlemsmøte
 
Åsbråtens Dundra, eier Erik Bössling, ble
prøvens yngste premierte hund.
 
Laget fra Agder som vant klubbkampen var prøvens vinner Trollskogens Z-f Bjønn, eier Georg Staddeland (nr to fra høyre), nr. to på prøven ØS Tikka, eier Kristian Jacobsen (helt til høyre), nr. tre på prøven Tømmerkoias Aslan, eier Alexander Hansen (hundefører Trygve Larsen til venstre) og nr. sju på prøven Borderhaugens Odin, eier Tommy Skagestad (her representert med Hege Homme, som også gjorde jobben på kjøkkenet for oss.)
 
 
 Disse premiene fikk vinnerne med seg hjem.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 Våre svenske venner fra Øst-Svenska elghundklubben var Claes Holm, Bernt Jansson, Johan Nilsson og Erik Bössling 
 
 
Terrengansvarlig Lars Johan Skjeggedal ser på at Bernt Jansson trekker terreget og dommeren han skal ha på Oggeprøven. 
 
På medlemskvelden fortalte Jaktcompagniet på Evje om hundepeileren Tracker.
 
 
Trygve Larsen og Stian Ime kunne telle opp en god slump med penger etter utlodningen. Dette finansierer arrangementet.
 
 
Det var en spent forsamling som ventet på resultatet av prøven og hvem som skulle få hovedpremien. 
 
Det ble hundefører Børge Svaland Fidje som vant hovedpremien. Her flankert av prøveleder Bjørn Ivar Krabbesund til venstre og representant for Jaktcompagniet, Vegard Helle
 
 


 
 
Familiedagen på Lindland Gård 2017 
 
Ett kjapt bilde i det folk er i ferd med å gå hjem. Ett par telt og en gapahuk gjorde at folk hadde ly mot regnet.
 
 
Med sutt, hjelm og vest er en godt utstyrt for å kjøre hest. 
 
 
 
 
Det eneste som kostet noen få kroner var å ri.
Inngangsbiletten og mat betalte klubben. 
 
Det var dyra på Lindland gård som redda
familiedagen, som i år ble på en regnfull dag. 
 
 
 

 

 
Arbeidsvarslings og Ettersøk videregående kurs
 
 
Vest Agder Elghundklubb og Vest Dachshundklubb arrangerte 24 og 25/3 arbeidsvarslingskurs og Ettersøk videregående. Dette er de kurs som kreves for å drive ettersøk i kommunal/offentlig regi. Vi hadde leid inn godkjent instruktør til fredagens skiltkurs, mens Ragnar Skeie, Kristian Hestvåg og undertegnede var instruktører for Ettersøk videregående på lørdag. Steinar Eskeland var hyret inn som hjelper.
 
Vi hadde forberedt oss grundig, hentet inn påkjørt rådyr. Det ble brukt for å få ting så realistisk som mulig. Det var lagd 4 poster hvor skuddplassundersøkelse og funn av hår, blod og bensplinter skulle indikere hvor det var truffet. På 4 poster var det lagt ut pels som skulle indikere påkjørsel. Skiver var rigget for nærskudd. Vi synes vi hadde forberedt oss bra, men man vet aldri om ting går som det skal. Det var første gang vi arrangerte et slikt kurs.
På Marnardal skytebane møtte 17 stk til kurs. Vi startet med å presentere oss og ønsket velkommen. Deltagerne presenterte seg og det viste seg at det var mange med elghund. Folk hadde kjørt helt fra Sokndal og Flekkefjord, men og en del fra området. En trivelig engasjert gjeng. En del av de hadde vært på Arbeidsvarslingskurset kvelden før. De ble sagt at det var en kjempebra kursleder.
 
Etter en del teori om bla. ansvar, lovverk, sikkerhet og gode diskusjoner/spørsmål gikk turen ut i det fine vårværet for skyting på figurer. Skogkurs v/Dag Bakka hadde sammen med resten av kursmateriellet sendt skiver, med bilde av liggende elg, hjort og rådyr. Fokuset var å treffe i hode/nakke på ganske nært hold, og det var tegnet inn rett treffpunkt bak på skivene. Mye god skyting, de fleste skudd var drepende, tror det var en bra opplevelse for deltagerne. Så var det ut på postene for skuddplassundersøkelse. Lagene fant fort skuddplassen, men ikke like lett å finne ut hvor skuddet var havnet, men det var lærerikt.
 
Vi hadde slept rådyret ca 100 m bort for å simulere et påskutt dyr og følgende ettersøk. Nicolay Mønsås med elghunden Dino stilte opp. Han startet med et intervju av «skytteren» som hadde skutt flere skudd etter dyret siden det løp videre. Vi gikk så til stedet hvor skuddene var falt og etter litt undersøkelse på skuddstedet startet ettersøket. Etter en liten ekstrarunde mot vinden fikk hunden vær av dyret og fant fall stedet hvor vi hadde lagt rådyret. Dette var det nærmeste et realistisk ettersøk vi kunne få til.
 
Etter dette var det undersøkelse etter «påkjørsel» hvor lagene gjorde en god jobb og fant fort pelsen vi hadde lagt ut. Så ble det servert lunch.
 
Etterpå var det spørsmål/diskusjoner og evaluering av kurset. Enten lurte deltagerne oss (he he) eller så fikk vi dette til, for det var bare positive tilbakemeldinger. Vi syntes vi hadde ei god tone og mye humor. Personlig synes jeg dette var en veldig trivelig dag sammen med mange likesinnede. Samarbeidet mellom oss i Dachs og Elghundklubb synes jeg fungerte veldig bra. Kan være det blir nytt kurs etter ferien.
Mvh Hilsen fra Torfinn Thomassen
 
Hele gjengen samlet 
 
 
Nikolay Mønsås utspør "skytteren og elghunden Dino er klar. 
 
Rådyret er funnet: Vellykket ettersøk! 
 
   
 
Interessant og nyttig elghundseminar 28.01.2017

 
 
 
 
 
 
Rune Asmyhr, Knut Jørgen Herland, Marte Wetten og Bjørn Ivar Krabbesund var foredragsholdere på seminaret.
Elghundseminaret som Vest-Agder og Aust-Agder elghundklubb arrangerte 28.1. ble interessant og svært informativt. Forbundsleder Knut Jørgen Herland gav de 40-tals fremmøtte førstehåndsinformasjon om hva forbundet jobber med for tiden. Bjørn Ivar Krabbesund hadde gode nyheter fra arbeidet i Nordisk elghundunion med felles database. Rune Asmyr fortalte om arbeidet i avlsrådet for NEG på 90 tallet og viste bilder av mange gode hunder fra 20-30 år siden. Da jobbet de etter prinsipper som har vist seg å gi framgang i avlen, men de manglet verktøyet som nå er utviklet. Dette verktøyet ble det informert om i avlsforedraget til Marte Wetten. Hun har i samarbeid med elghund-Norge utviklet et banebrytende verktøy for bruk av avlsindekser. Hun forklarte på en lettfattelig måte bakgrunnen for, og bruken av, dette. Portalen som er utviklet, ble også demonstrert. Avslutningsvis satt deltagerne i grupper og diskuterte spørsmål omkring elghunder og avl. Det var en svært lydhør og engasjert forsamling som var samstemte i sine tilbakemeldinger: Dette var en svært nyttig dag, som enda flere elghundvenner i andre klubber også burde fått mulighet til å være med på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Jubileumsdagen m/familien var suksess! 19.06.16
I fint sommervær søndag 19.juni, var over 60 av klubbens medlemmer inklusiv familier, samlet for å feire 25 års jubilet. Det var særlig lagt opp til at ungene skulle trives og det så det ut som de gjorde! Skal en vurdere ut fra aldersfordeling så ser det ut som rekruteringen er sikret. Veldig moro var det at så mange kom og var med på å markerte jubileet på den best tenkelige måten: Det å få ungene til å trives i hundemiljøet.
Bla nedover for flere bilder.
 
 
 
 Hele jubileumsfesten samlet for gruppebilde. Det ser ut som rekruteringen er sikret!
 
 
 
 Skyting på balonger er moro! Valpen var selvsagt med.
 
 
 
 Et kull med 14 dager gamle valper fikk en solid dose kos.
 
 
 
 Valper og barn blir aldri feil.
 
 
 
 ...som sagt...
 
 
 
 Møte mellom to unge håp gir fin sosial trening.
 
 
 
 "Er dette trygt da tro?"
 
 
 
Kasting på blikkbokser går ikke av moten.
 
 
 
 Noen synes at en ridetur var gøy...
 
 
 
 ..mens andre synes en "skikkelig gravemaskin" var like moro.
 
 
 
 Vi har ikke mange sorte elghunder i klubben, så det blir sepennende å se hva denne kan få til framover.
 
 
 
 Det er heldigvis ikke bare barn som lar seg sjarmere av hundevalper.
 
 
 
 Vidar Løge hadde stilt gårdstunet sitt til disposisjon for oss.
 
 
 
 Grillmaten som ble servert var av beste sort.
 
 
 "Torhild Løge og hennes gode hjelper" som sørget for at vi fikk en fin søndag. Et stort takk til alle sammen!
 
 
 
 

 

 
 
Medlemskvelden på Jakt & Friluft på Stoa 13.05.16 sammen med Aust-Agder EHK samlet mange interesserte. En vellykket kveld på Stoa, der Are holdt forretningen åpen til kl 22 og hadde mange gode tilbud til medlemmene. Rundt 50 fremmøtte fikk god innføring i hvor viktig det er å fore våre hunder riktig og Ole Arthur Løyte refererte fra RS. Dette er en kveld vi håper kan bli en tradisjon.

En del av tilhørerne under foredraget
 
Carmen Germaine Kadim øste av sine kunnskaper
om foring av jakthunder. Riktig foring er viktig hele livet, men særlig viktig for å få maksimalt ut av hundene under jakt, i forbindelse med valping og unghunder i vekst.
Ole A Løite refererte fra RS. Ett RS med flere gode og viktige vetak. De fleste vetak ble gjort enstemming eller med svært solide flertall. Dette viser at Elghundnorge står samlet og gjerne vil dra i flokk.
 
Alle foto: BIR
_______________________________________________________________________________________________________________________________


DIVERSE 
 
Godt nytt elghundår!
Vi starter det nye året med å fortelle at elghundklubbene i Vest-Agder og Aust-Agder sammen er tildelt Ungdomsmesterskapet i 2019 og Norgesmesterskapet i 2020. Siste gang NM var på våre kanter, var i 1996. I 2020 blir det 24 år siden. En kan derfor definitivt si at det er på tide å ta vår del av den jobben det er å arrangere disse mesterskapene. Dette er en spennede utfordring og det trengs mye drahjelp og goodwill for at dette skal bli gode mesterskap som deltagerne er fornøyde med, uansett plassering på resultatlistene.
Det er mange oppgaver og mye praktisk som må være på plass for å få avviklet slike mesterskap på en god måte. Men det er to ting som er avgjørende viktig under slike mesterskap: gode terreng med elg og dyktige lokalkjente. Vi er selvsagt også helt avhengige av velvillige grunneiere. Den som er lokalkjent, må ha forberedt seg godt og skal være med prøvegruppen ute i terrenget. Den lokalkjente skal så godt som mulig ha «kontroll» på elg, terreng, stier, veier, grunneiere og eventuel annen aktivitet i prøveterrenget. Den lokalkjente vil derfor ofte kunne være avgjørende for utfallet av prøven. I tillegg til de lokalkjente, vil mange måtte bidra og vi håper på og regner med stort engasjement i det som også er en god mulighet til å vise fram vår flotte hobby på en god måte.
 
 
 
 Jaktprøvesesongen er i gang - har du ett godt terreng?
Sesongen for løshudprøver er i gang og om hunden din er i tålig form er det bare å melde på! O Startsidem det ikke blir for varmt framover, håper vi å få gått noen prøver før jakta starter, da det alltid blir travelt når det nærmer seg jul. Har du ett godt terreng som kan være aktuelt å gå prøve i, så er vi svært takknemlig om du tar kontakt, (Kurt tlf: 97503006) for klubben er helt avhengig av gode terreng for å få hundene premiert.
Det kan være greit å vite hvordan gangen er fra du melder på hunden til prøveresultat er fastsatt. Det er viktig å understreke at dommer og hundeeier sammen har ansvaret for at prøven blir gjennomført i rimelig tid etter påmelding. Gangen er som følger:
 
 
1. Du melder på hunden i dogweb eller på et skjema som sendes på mail til prøveleder.
2. Prøveleder kontakter aktuell dommer(e) som har en dag ledig for å dømme og tildeler hunden dommer. Her må prøveleder blant annet ta hensyn til om hunden er dømt før. Målet er at dommer er tildelt innen ca. ei uke etter påmelding.
3. Hundeeier får beskjed om tildelt dommer.
4. Dommer ringer hundeeier (eller motsatt) og avtaler aktuell prøvedato. Målet er at prøven skal være gått 14 dager etter påmelding, men i praksis viser det seg at det kan gå lenger tid. I noen tilfeller svært lang tid. Dette kan ha flere årsaker, men både dommer og hundeeier må ofte "strekke seg litt" for å finne en dag som passer for begge. Sykdom og uforutsette hendelser vil kunne gjøre at de to har problemer med å få prøven gjennomført. Går det for lang tid, er det viktig at dommer/hundeeier kontakter prøveleder. Prøveleder kan da eventuelt tildele en annen dommer. Selv om dommer/hundeeier bruker lang tid på å få gjennomført prøven, går selvsagt prøver med andre hunder sin gang og det vil være hunder som er påmeldt seinere som får gått sine prøver.
5. Prøven gjennomføres og dommer skriver sin innstilling for resultatet.
6. Endelig poengsum settes i kollegiet (sammen med andre dommere) og sluttføres i nordisk prøveprogram og er klart for å overføres til Norsk Kennelklubb.
7. Hundeeier får beskjed om resultatet.
8. Prøvene overføres NKK når siste dommermøte er holdt for det aktuelle prøvenummer.


 
 
Vest-Agder Elghundklubb
 
 
Leder/adresse:
Vest-Agder elghundklubb 
v/Kurt Andersen
Tråneveien 125, 4640 Søgne 
Tlf: 38594491 M: 97603006
 
Sekretær: Jon Erling Skåtan
Birkelandsveien 112, 4588 Kvås
M: 48254803 
 

 
Mail: 
 
Kontor nr:
0530.08.16306.
 
VIPPS:
Navn: VEST-AGDER ELGHUNDKLUBB
ID: 114393
 
Organisasjonsnummer 
997551419  
 
 
 


 

© LightWeb